Avdelinger > FOTBALL > Veien opp igjen starter nå!

Veien opp igjen starter nå!

26.10.2019

Orklas herrelag i 3. divisjon vant lørdagens avgjørende kamp mot Tiller hjemme på Orkla Sparebank stadion med hele 4-1. Seieren hjalp imidlertid lite, ettersom Raufoss 2 gjorde jobben borte mot Gjøvik-Lyn. Det betyr at Orkla etter flere år i den nasjonale 3. divisjonen må ta turen ned i 4. divisjon.

IMG 6569
Orkla skaffet seg en bra mulighet til å berge plassen i 3. divisjon etter siste hjemmekamp mot Verdal. Muligheten ble mindre etter det store tapet siste helg på Raufoss. Orkla måtte derfor ha hjelp fra Gjøvik-Lyn for å kunne berge plassen. Det ble ingen hjelp å få på Gjøvik. Raufoss 2 vant kampen 3-1.

IMG 6572
Orkla spilte en bra kamp på Orkla Sparebank stadion lørdag, foran nesten 300 tilskuere. Første omgang var preget av et hjemmelag som hadde veldig god kontroll defensivt, uten å skape altfor mye selv offensivt. Orkla har fått bedre kontroll på det defensive spillet etter at Steinar Gjersvoll kom tilbake i høst. Sammen med Ole Løkken og Arnstein Buøy har Gjersvoll bidratt til at det har blitt bedre balanse i laget. Orkla gikk til pause med 1-0, etter at Magnus Sandvik Høiseth scoret alene med keeper.

IMG 6570
I starten av 2. omgang fikk Tiller en veldig stor mulighet til å utligne, men Orkla fikk ryddet unna. Orkla tok over mer av banespillet, og da Magnus Sandvik Høiseth satte inn sitt andre for dagen på straffe virket seieren trygg. Tiller kom riktignok inn i kampen igjen midt i omgangen, og de fikk en redusering. På 2-1 stod kampen og vippet en stund, før Emil S Lynum avgjorde med sin scoring til 3-1.

Orkla Tiller 261019
Magnus Sandvik Høiseth hadde en god kamp på Orkla Sparebank stadion lørdag. Han skaffet laget sitt to straffer, og mot slutten av kampen satte han inn sitt tredje mål for dagen. Hvorvidt dette var Magnus sitt siste mål for Orkla vites ikke, men vi vet at Magnus er aktuell for andre utfordringer neste sesong. Orkla vant fortjent 4-1 mot Tiller. Det var likevel ingen stor jubel etter kampen, ettersom sesongen uansett endte med nedrykk.

Det mannskapet som Orkla FK stilte med lørdag vil ha gode muligheter i 4. divisjon neste år. Nedrykket betyr også at andrelaget til Orkla må ta turen ned i 5. divisjon. Veien tilbake til 3. divisjon starter allerede nå for hele klubben. Orkla må jobbe hardt og godt for å stille sterkere til neste år. Grunnlaget er bra. Orkla og Orkdal har startet et samarbeid om kvalitetsklubb. Det er god rekruttering på gutte- og juniornivå, og OFK har mange ressurspersoner på trener - og administrasjonssiden.

Etter flere sesonger der høsten har handlet om å berge i divisjonen, vil man nå kunne møte en sesong der målsettingen er å være helt i toppen. Dette vil helt sikkert også kunne føre noe positivt med seg. Det er viktig å se at man på sikt kan få noe godt ut av den prosessen som nå kommer. Vi ønsker vår samarbeidsklubb Orkla FK lykke til!