Orkdal IL > Arkiv > NORGESCUP 2012 > Norgescupsprint i Knyken

Norgescupsprint i Knyken

11.02.2012

Lørdagens DNB Cup/Statkraft Junior Cup ble arrangert i et snøfyllt skianlegg i Knyken. Under første del av arrangementet kom det en del nysnø men utover dagen ble det mindre nedbør. Mange utøvere gikk gode løp og la et godt grunnlag før jaktstarten på søndag.

Offisielle resultater fra lørdagens sprint ser dere her.

Startliste jaktstart søndag

Bilder fra lørdagens konkurranser ser dere i vårt fotoalbum.

SAM_0003.JPG

Tidlig på dagen var forberedelsene i gang for utøverne i Norgescup junior og senior. 17- og 18-åringene var først ut på lørdagens sprint.

SAM_0004.JPG

Mange skiskyttere og lagledere på plass under innskytingen før sprinten. Lørdag formiddag var det snø i lufta men lite vind i Knyken.

IMG_0791.JPG

Klassene som gikk før pausen fikk snøvær under sine løp, og arrangøren gjorde det de kunne for å holde skytemattene rene på standplass.

IMG_0805.JPG

Lederne av Norgescupen går løpene med gul trøye. Mange av "gultrøyene" befestet posisjonen på toppen av sammenlagtlista. Her går Marie Nørstebø fra Svene IL inn til seier i Kvinner 18 år. Marie skjøt to nuller, gikk et godt løp i sporet og vant sprinten med nesten 50 sekunder. Karoline Næss fra Bjerke, som fikk sølvmedalje i Mix-stafett under ungdoms-OL, gikk også et flott løp og endte på 2. plass. Ingvild Sangesland fra Øvrebø ble nr 3 i klasse Kvinner 18 år.

IMG_0811.JPG

En av de andre Norgescuplederne som imponerte var Karoline Knotten fra Vestre Målselv SSL som vant klasse Kvinner 17 år. Karoline skjøt to bom på stående men farten i sporet gjorde at hun vant sprinten foran Mari Sollid Eide fra Stårheim IL og Guro Lintho Ruud fra Fet SK.

Utøverne i DNB Cup/Statkraft Junior Cup tar ut det de har av krefter under løpene. Etter målgang var det mange som tok seg inn igjen i nysnøen som kom i Knyken.

IMG_0809.JPG

Orkdal Idrettslag sin funksjonærstab gjør alltid sitt beste for at skiskytterrenn i Knyken skal bli en god opplevelse for utøvere, lagledere og publikum.

Knykstuggu er fyllt til randen når det er arrangement i Knyken. Mye arbeid er gjort for å utvikle Nye Knyken skisenter og Orkdal Idrettslag håper å få til en utvidelse av Knykstuggu i løpet av de nærmeste årene.

Premieutdelingene foregår innendørs under Norgescupen i Knyken. Flere bilder fra premieutdelingene er blant bildene dere finner i fotoalbumet.

Vi ser fram mot en spennende jaktstart i Knyken på søndag!