Avdelinger > SKI > ALPIN > Et ønske om god heiskultur

Et ønske om god heiskultur

19.02.2022

Vi har sett flere eksempler på alvorlige skader i skitrekk etter at heiser sporer av og faller i bakken med stor kraft. I verste fall kan heisen treffe unge alpinister på tur opp bakken. Også i Knyken skisenter har vi hatt tilfeller med driftsstans på grunn av avsporing på heisvaieren. Dette skyldes i hovedsak uforsiktig bruk av heisen. 

Knyken heis 2Ved starten på skiheisen i Knyken står det et skilt som sier: "Sikksakk-kjøring forbudt". Det er veldig viktig at alle som bruker heisen forholder seg til dette. Avsporinger på heiser skyldes ofte at en skiløper kjører sikksakk i heistrasèen. 
Et annet typisk eksempel på hva som kan skje under sikksakk-kjøring er at skiløperen mister kontrollen og blir presset mot masten, eller mot andre hindringer ved siden av heistraseen. Dette kan medføre alvorlige skader.

Vi opplever også at det hoppes i heisen. Dersom man gynger på heisen vil man kunne stoppe opp, for så å skyte fart igjen. Når dette gjøres ved dolper i heistrasèen blir skiløperen løftet oppover heisen. Dette medfører stor belastning på heisen. Hvis hopping eller sikksakk-kjøring gjøres rett før avstigning vil medbringeren kunne slå over trekkvaieren når passasjerer slipper den. Deretter kan det bli totalavsporing når medbringeren passerer neste rullebatteri.

Knyken heis 002I Knyken skisenter ønsker vi å skape mest mulig aktivitet for barn og unge. Vi ønsker å holde anlegget åpent og i orden så ofte som mulig. Det er dumt dersom atferd i heisen blant enkelte fører til mindre skiaktivitet for alle. Enda viktigere enn aktiviteten er sikkerheten for alle som besøker Knyken skisenter. Vi ønsker å tilby et trygt og trivelig skitilbud til store og små som kommer til anlegget vårt. 

Barn skjønner ikke nødvendigvis alvoret i hvor viktig det er å ha god heiskultur. Vi anbefaler alle alpinforesatte om å ta en prat med barna om dette. Har du et barn som bruker anlegget i Knyken? Vis interesse, og spør barnet om hvordan han/hun bruker heisen. Dette er til det beste for tryggheten til ditt barn.

Knyken skisenter er et 100% dugnadsbasert alpinanlegg. Takk for at du bidrar til å gjøre anlegget så trygt som mulig, for ditt barn og for alle andre.

Velkommen til Knyken skisenter!
mvh Orkdal Idrettslag.

Relaterte saker:

15.03.2024
Stengt alpinanlegg og barneskitrekk
På grunn av mildvær og lite snø stengte alpinbakken i...

Les mer…

18.02.2024
Driftsproblemer med barneskitrekket
Barneskitrekket i Knyken har driftsproblemer.

Les mer…

16.02.2024
Knyken i vinterferien
Uke 8 er vinterferie og Knyken skisenter holder åpent.

Les mer…

10.02.2024
Åpent alpinanlegg - barneskitrekket i orden
Lørdag åpnet alpinanlegget i Knyken for sesongen.

Les mer…

07.02.2024
Åpning av alpinanlegget i Knyken
Alpinanlegget i Knyken skisenter åpner lørdag 10. februar med åpningstid 11.00-17.00.

Les mer…

04.02.2024
Åpning av barneskitrekket i Knyken
I løpet av høsten 2023 ble det montert nytt skibånd...

Les mer…

12.01.2024
Trenger snø og kulde for å kunne åpne alpinanlegget
Vi venter på at alpinanlegget og barneskitrekket i Knyken skisenter...

Les mer…

03.01.2024
Bli alpinvakt!
Orkdal Idrettslag driver alpinanlegget i Knyken skisenter.

Les mer…

05.04.2023
En god alpinsesong i Knyken er over
Alpinanlegget og barneskitrekket i Knyken skisenter har med unntak av...

Les mer…

Vil du være med og støtte oss?

 

Grasrot Plakat Helside

Orkdal I.L. Ski selger Ullmax.
Handle og støtt oss nå!

 

ullmax logo new hvit

Våre hovedsamarbeidspartnere