Junior NM 2019

 

Orkdalsmessa 2016

 

 

Live kamera knyken

 

Nils Arne Eggen Cup

 

Rent idrettslag

 

Kvalitetsklubb

 

Ullmax Orkdal IL

 

grasrotandel977074444.jpg

 

Orkla FK

 

KNYKEN » Hele Norge bruker Knyken skisenter

04.06.2017

Knyken 040617 01

Hele Norge bruker Knyken skisenter

Orkdal Idrettslag driver og utvikler Knyken skisenter, et helårs rekrutteringsanlegg for vinteridrett. Idrettslaget startet i 2010 en utbygging av anlegget, med stor hjelp av dugnadsgjengen Knykenfolket. I dag har Knyken skisenter 5 hoppbakker med plast, skistadion med moderne skiskytteranlegg, ca 5 km rulleskitrasè, skilekområde og alpinanlegg. I hjertet av Knyken ligger Knykstuggu med overnattingsplasser og garderober. Siden utbyggingen startet i 2010 har Orkdal Idrettslag blant annet arrangert Norgescup skiskyting to ganger, Hovedlandsrenn skiskyting, NM hopp veteran sommer og vinter og Veteran-VM i hopp/kombinert. Toppidrettsveka med verdenseliten i langrenn har besøkt Knyken skisenter tre ganger. I vinter ble Nordisk juniorlandskamp arrangert i Knyken, med 200 av de beste 17- og 18-åringene fra Norden, Baltikum og USA. I tillegg kommer alle de årlige arrangementene som Orkdal Idrettslag har i anlegget.

Utover arrangement skjer det daglig veldig mye i Knyken skisenter. Det kommer henvendelser fra hele Norge om å bruke skianlegget. Noen kommer jevnlig for å trene i Knyken, blant annet kombinertlandslaget. Nå i pinsa har Granåsen skiteam og deler av kombinertlandslaget trent i Knyken. 

Knyken 040617 03
Magnus Moan, Jørgen Graabak og Jan Schmid trives godt i Knyken. I det kompakte anlegget får de veldig gode rammebetingelser for å trene på kombinertøvelsen.

Knyken 040617 04
Knyken skisenter er bygd for å være et av landets beste helårs rekrutteringsanlegg for vinteridrett. At kombinertgutta velger å legge treningssamlinger til Knyken og Orkdal viser at anlegget også fungerer supert til trening for eliteutøvere. 

Knyken 040617 05
Hoppanlegget er veldig populært blant klubber og kretser i hele Norge. Med bakkestørrelser fra K10 til K68 dekker hoppanlegget et bredt spekter av utviklingsnivå og ferdigheter. For Magnus Moan og kombinertlandslaget fungerer Storknyken godt til øving på sats og bevegelser. 

Knyken 040617 02
Granåsen skiteam og kombinertlandslaget er blant de som legger turer til Orkdal og Knyken denne sommersesongen. Av andre som har bestilt besøk i anlegget denne sommersesongen er Trønderhopp, Sør-Fron, Norges Skiskytterforbund, Sør-Trøndelag Elghundklubb, rekruttlandslaget i langrenn, det sveitsiske landslaget, Team Sør-Trøndelag, Buskerud orienteringskrets, Byåsen og Orkanger IF orientering og Tolga og Os. I tillegg er det mange lokale som legger dager til Knyken, blant annet barnehagene. Denne uka ble Knyken for alle-dagen arrangert for femte gang, med 150 seniorer på besøk i Knyken. 

Ingenting gleder Orkdal Idrettslag og Knykenfolket mer enn at Knyken skisenter brukes til aktivitet, og at Knyken er et sted for alle. 

Velkommen til Knyken skisenter!

 

 

 

 

 

Våre hovedsamarbeidspartnere

OrklaSparebank RGB liggende Svart

 

eika

 

tronderenergi logo

 

gjensidigeorkla

 

coop orkla moere

 

logo Orkdal kommune

 

SetRatioSize200150 OE staaende logo RGB