Leie lokaler Knyken

 

Orkdalscupen 2019

 

Live kamera knyken

 

 

Rent idrettslag

 

Kvalitetsklubb

 

Ullmax Orkdal IL

 

grasrotandel977074444.jpg

 

Orkla FK

 

Hjem » HOVEDLAG » OIL takker alle for en fint 2017 - og ønsker godt nytt år!

26.12.2017

2018 OIL

OIL takker alle for en fint 2017 - og ønsker godt nytt år!

Orkdal Idrettslag er vel gjennom et nytt år. Vi ser fram mot 2018 ved å dele en del øyeblikk fra aktiviteten i idrettslaget vårt gjennom året som har vært.

Barneskitrekk 030117
2017 startet med bra snømengder i Knyken skisenter. OIL kunne åpne barneskitrekket på årets første dager.

Alpinapning 2017
I midten av januar fikk alpinsesongen en fantastisk start i Knyken skisenter. Det krydde av ivrige alpinister i anlegget. Se bilder fra sesongåpningen i denne artikkelen.

Nyttarssprint 2017
15. januar ble den tradisjonelle Nyttårssprinten i skiskyting arrangert i Knyken. Gjensidige Orkla Nyttårssprinten samler hvert år et par hundre skskyttere til start. En video fra sprinten i 2017 ser dere her(laget av Alf-Egil Bogen)

Nordisk juniorlandskamp 2017

I slutten av januar ble nordisk juniorlandskamp arrangert i Knyken skisenter. Nordisk Juniorlandskamp gikk over tre dager fra 27.- 29. januar 2017, og det ble konkurrert i grenene hopp, kombinert og langrenn. Deltakernasjonens beste 17- og 18-åringer deltok under Nordisk Juniorlandskamp. Et sted mellom 150 og 200 utøvere kom til Orkdal i den siste uka i januar. Blant deltakernasjonene under landskampen var Norge, Sverige, Finland, Estland, Latvia, Litauen og USA.

Nordisk juniorlandskamp 2017 02
Vi lar bildet av disse amerikanske langrennsjentene, som har vært i Orkdal og Knyken gjennom hele uka, oppsummere ei helg preget av idrettsglede, harde konkurranser og samhold. Vår artikkel fra det internasjonale arrangementet ser dere her.

Sparebank 1 cup 2017

Samme helg som det var Nordisk juniorlandskamp ble også KM normaldistanse langrenn arrangert i Knyken. 450 langrennsløpere stilte i skøyterennet, blant dem fra Johan Tøndel Hammer fra Børsa. Johan vant 18-årsklassen for gutta. Les mer om kretsmesterskapet i langrenn her.

Johan Evjen 2017
Hallvard Løfald vant søndagens utgave av Johan Evjens minnerenn. Det tradisjonsrike langrennet som vanligvis går i Ulvåsmarka var denne gangen flyttet til Knyken skisenter. Den snøfattige vinteren var årsaken til flyttingen. Johan Evjens minnerenn gikk over fem runder på fem kilometer. Hallvard Løfald var suveren, og kom i mål over minuttet foran andremann Bendik Andersen fra Lyn. Didrik Elset fra Oseberg tok tredjeplassen i minnerennet. Orkdal ILs Erik Fagerholt gikk inn til fjerdeplass.

Knykenstafetten 2017
Totalt 75 lag fullførte Knykenstafetten 2017 under fine forhold i Knyken skisenter en onsdag i februar. Orkdal IL arrangerte stafetten i samarbeid med Orkdalsbanken. Det var deltakere i fra aldersklasse 8-10 år og opp til senior.

NAE Cup 2017
Nils Arne Eggen Cup er et samarbeid mellom Orkdal Idrettslag og Orkla Fotballklubb. Hele 142 lag fylte den første helga i mars Orklahallen på Orkanger under Nils Arne Eggen Cup 2017. Dette er et rekordstort antall lag for cupen, noe som er veldig gledelig. Et av lagene som kunne reise hjem med et bredt smil var guttene  fra Trygg-Lade som vant 13-årsklassen etter å ha spilt finale mot Tiller. Påmeldingen til 2018-utgaven av Eggen Cup er allerede i gang!

Tour de Knyken 2017
Orkdalsbanken Tour de Knyken 2017 ble arrangert i Knyken skisenter 11. mars. Årets Tour de Knyken ble rekordstort med ca 275 skiløpere på start. Tradisjon tro var det en fantastisk ramme rundt arrangementet. Sola skinte gjennom hele dagen, og det var godt og varmt både for utøvere og publikum i Knyken denne lørdagen i mars. Flotte bilder fra skifesten ser dere her.

ST karusell 2017

Svorkmo NOI, IL Fjellmann, Orkanger IF og Orkdal IL inviterer i samarbeid med Avisa Sør-Trøndelag til karusellrenn hver vinter. Disse rennene er et tilbud til alle som liker å gå på ski. Målet er å fremme skiglede, og konkurransemomentet er nedtonet. I midten av mars var det avslutning på årets ST-karusell med renn og premieutdeling i Knyken Skisenter. Rennet ble arrangert i fristil uten tidtaking. Hele 92 barn og foresatte trosset det dårlige vinterværet og stilte til start i Knyken. Les mer her.

Barnas Skifestival 2017

19. mars var det Barnas Skifestival i Knyken med ca 200 barn til start. Det ble en fantastisk dag i Knyken. Barnas Skifestival er et samarbeid mellom Orkdal Idrettslag, Orkdal Energi, Orkdal Sparebank og Avisa Sør-Trøndelag. Barnas Skifestival er en familiedag i Knyken, med bruk av alpinanlegg, hoppbakker, skileikområde med gapahuker og langrennsløypene. Under Barnas Skifestival får barna utdelt startnummer, de går valgfrie løyper og velger selv aktivitet. Se flere bilder fra skifestivalen her.

Espen J prestasjonspokal 2016

Espen Jacobsen er en talentfull skihopper fra Orkdal Idrettslag. Gjennom de to siste sesongene har Espen hoppet seg inn i eliteklassen i Norgescupen. Under OILs årsmøte i april fikk Espen Jacobsen Orkdal ILs prestasjonspokal. Les mer her.

Espen Jacobsen NC 2017
Gjennom vinteren 2017 presterte Espen Jacobsen veldig godt, med seier i Norgescupen og 3. plass i NM junior.

Ikke sorp 2017

Mot slutten av vintersesongen bruker Orkdal IL å arrangere Sørprennet. I 2016 ble det et flott arrangement på Søvasskjølen. I 2017 ble Sørprennet avlyst på grunn av dårlige snøforhold.

Ingen skipaske 2017
En sen påske er aldri noen fordel for en skipåske i Knyken, ei heller i 2017. Se noen flere snøfattige bilder i denne artikkelen.

Kjentmannsmerket 2017
Kjentmannsmerket i Orkdal er et prosjekt i regi av trim/friidrett i Orkdal IL. For 2017-2018 ble det satt ut 12 helt nye poster rundt om i kommunen i løpet av våren. Kjentmannsmerket har blitt en enorm suksess.

Knyken 010517 Geir Arne
Våren er ei flott årstid, også i Knyken skisenter. Se bilder fra Knyken 1. mai 2017 i denne artikkelen. Bildene er fra Geir Arne Sommervold sin drone.

Knykenfolket var 2017
På Orkdalsbanken stadion har Orkdal IL garasjegjengen. I Knyken skisenter har vi Knykenfolket. De legger ned flere titalls årsverk i Knyken skisenter hvert år. Knykenfolket er dugnadsgjengen som hver dag gjennom hele året legger til rette for at barn, unge, voksne og eldre skal få et godt friluftstilbud i det flotte helårsanlegget. I mai var arbeidet i gang for fullt med å forberede sommersesongen. Noen flere bilder ligger her.

Sma baner 2017
Orkdal Idrettslag har egen fotballavdeling med lag i barnefotballen. OIL har lag for gutter og jenter i alderen 6-12 år. Fra 13 år har Orkdal Idrettslag samarbeid med Orkla Fotballklubb. I mai startet fotballsesongen for de minste, med nye små baner på Orkdalsbanken stadion.

Mer enn gull 2017
I mai fikk Orkdal Idrettslag og Knyken skisenter reklame på TV2. Programserien Mer enn gull ble sendt med en episode filmet i Knyken skisenter

Orklarittet 2017
Orklarittet på sykkel gjorde comeback på rittkalenderen i slutten av mai, etter et års pause. Rundt 100 syklister stilte til start i Knyken skisenter. Anders Nordby Gullhav ble nr 3 sist Orklarittet ble arrangert i 2015. Under årets utgave syklet Gullhav inn til seier. Borghild Løvset har vunnet Orklarittet to ganger tidligere. Søndag var hun igjen raskest i kvinneklassen. Les artikkelen fra Orklarittet 2017.Bli med deltaker Brynjar Nervik rundt hele Orklarittet 2017 i videoen over!

Spenning i sikte 2017
I juni besøkte "Spenning i sikte" Orkdal og Knyken skisenter, et opplegg der Tora Berger er blant foredragsholderne. Spenning i sikte var det også under byfest på Orkanger.

Knyken juni 2017 kombinert

Orkdal Idrettslag driver og utvikler Knyken skisenter, et helårs rekrutteringsanlegg for vinteridrett. Idrettslaget startet i 2010 en utbygging av anlegget, med stor hjelp av dugnadsgjengen Knykenfolket. I dag har Knyken skisenter 5 hoppbakker med plast, skistadion med moderne skiskytteranlegg, ca 5 km rulleskitrasè, skilekområde og alpinanlegg. I hjertet av Knyken ligger Knykstuggu med overnattingsplasser og garderober. Siden utbyggingen startet i 2010 har Orkdal Idrettslag blant annet arrangert Norgescup skiskyting to ganger, Hovedlandsrenn skiskyting, NM hopp veteran sommer og vinter og Veteran-VM i hopp/kombinert. Toppidrettsveka med verdenseliten i langrenn har besøkt Knyken skisenter tre ganger. I vinter ble Nordisk juniorlandskamp arrangert i Knyken, med 200 av de beste 17- og 18-åringene fra Norden, Baltikum og USA. I tillegg kommer alle de årlige arrangementene som Orkdal Idrettslag har i anlegget.
Utover arrangement skjer det daglig veldig mye i Knyken skisenter. Det kommer henvendelser fra hele Norge om å bruke skianlegget. Noen kommer jevnlig for å trene i Knyken, blant annet kombinertlandslaget. I pinsa 2017 hadde Moan, Graabak, Schmid og resten av kombinertgutta treningsøkter i Knyken.

Knyken rundt 2017

Søndag 13. august ble skogsløpet Knyken Rundt arrangert for 37. gang i Knyken. Det ble en fin dag i Knykmarka med lettskyet vær. Løypa var også bra, til tross for en del regn de siste dagene. Trimmere kunne velge mellom tre løypetrasèer; 2,5 og 10 kilometer. Det var en konkurranseklasse for aldersgruppen 12-15 år over 2 kilometer. Seniorklassene løp 10 kilometer i det litt bløte terrenget. Øystein Solligård har gjort mange gode prestasjoner i Knyken som skiskytter. Søndag var Øystein, som nå løper for Svorkmo NOI, klart raskeste mann rundt den 10 kilometer lange konkurranseløypa. I kvinneklassen kom Turi Malme fra Hitra først i mål, slik hun også gjorde i 2013 og 2014. Ca 120 deltakere tok turen Knyken Rundt 2017, i overkant av 90 tok turen uten tidtaking. Les om Knyken Rundt og se bildene i denne artikkelen.

Brede Knyken Rundt 2017
Æresmedlem i Orkdal Idrettslag Brede Semundset ble 90 år 11. april. Brede var den som startet opp Knyken Rundt tilbake i 1980. 90-åringen stilte på startstreken i det tradisjonsrike skogsløpet også i år!

Barnefotballens dager 2017

73 lag i aldersgruppen 6-12 år deltok under Barnefotballens dager i august. Nytt av året var at fotballarrangementet hadde blitt utvidet med en dag for å få med 11 og 12 åringene. Lørdag spilte 11- og 12-åringene sine kamper under gode spilleforhold på Orkdalsbanken stadion. Søndag spilte 6 og 7 åringer 3er-fotball mens aldersgruppene 8-10 år spiller 5er-fotball. Se bilder fra lørdagen her.

Barnefotballens dager 2017 02
Søndag 27. august var den tradisjonelle miniputtdagen. Noen minner fra en flott augustdag ser dere i denne artikkelen.

 

Knykenlekene 2017
Siden 2012 har Orkdal Idrettslag arrangert Knykenlekene, med konkurranser i hopp, kombinert, langrenn og skiskyting på sommerføre. Knykenlekene 2017 ble arrangert i september. Bilder fra årets utgave ligger i dette fotoalbumet.

Orientering 2017
Siste helga i september arrangerte Orkanger IF og Byåsen IL store orienteringskonkurranser i Orkdal. Fredag var det Norgescup sprint for junior og senior i Idrettsparken. Lørdag og søndag flyttet orienteringsgjengen seg til Knyken og Knykmarka.

Kjell Fandrem ildsjel 2017

Orkdal idrettsråd valgte i år Kjell Fandrem fra Orkdal Idrettslag og Knykenfolket som årets ildsjel i Orkdal. Kjell mottok hedersprisen når idretten feiret seg selv og sine frivillige under Idrettens hederskveld på Royal Garden hotell 6. oktober. Les mer om Kjells bidrag til frivilligheten her.

OIL handball 2017

I oktober var håndballsesongen i gang for lagene i Orkdal Idrettslag. OIL har håndballtilbud til barn fra 6 år og oppover. Det eldste laget stiller i Jenter 13.

OIL handball 2017 02
De fleste av håndballagene til Orkdal IL er i minihåndballen. Dette bildet er fra minihåndballturnering i Orklahallen i november.

Skilt Knyken 2017
Turskiltprosjektet er et nasjonalt skilt- og merkeprosjekt der Gjensidigestiftelsen og fylkeskommunene i fellesskap gir økonomisk støtte til merking, skilting og informasjonstiltak knytta til turruter. I løpet av høsten ble arbeidet med å gjøre Knykmarka godt oppmerket for turglade orkdalinger fullført.

Grasrot 2017
I oktober og november arrangerte Orkdal IL sammen med Orkla FK grasrottrenerkurs på Orkdalsbanken stadion. Les litt om kursene her.

Jo idrettsstipend 2017
I 2016 fikk den gode Orkdal-hopperen Espen Jacobsen Orkdal kommune sitt idrettsstipend. I år var det en ny talentfull hopper fra OIL som fikk stipendet. Jo Rømme Mellingsæter ble tildelt idrettsstipendet fra kommunen vår på 20000 kroner.
Den 17 år gamle skihopperen Jo Rømme Mellingsæter startet opp fjorårssesongen i Norgescupen i klasse C. I løpet av sesongen tok Jo steget via klasse B til klasse A, hvor han oppnådde en 8. plass som beste resultat. 17-åringen går på Heimdal videregående skole, og gjennom blant annet trening på idrettslinja der ligger mye til rette for fortsatt framgang i hoppbakken.
Orkdal Idrettslag gratulerer vår egen skihopper Jo Rømme Mellingsæter med Orkdal kommunes idrettsstipend for 2017. Vi ønsker lykke til gjennom årets vintersesong!

Orkdalsmessa 2017 oversikt
Orkdalsmessa 2017 ble arrangert i Orklahallen på Orkanger den første helga på desember. Den tradisjonelle messa bød på flotte utstillinger, kunst, håndverk, tradisjonsmat og god underholdning. Søndag kom nissen på besøk, til glede for store og små. Orkdalsmessa er et fantastisk dugnadsprosjekt, og en viktig bidragsyter til OIL ski og Knyken skisenter. Les mer om Orkdalsmessa 2017 i denne artikkelen.

Knykenfolket Orkanger torg 2017
Knykenfolket gjør ikke bare en uvurderlig innsats for OIL og Knyken skisenter. De engasjerer seg også andre steder i kommunen vår. I september ble Thamspaviljongen åpnet på Bårdshaug, mye takket være frivillig arbeid fra Knykenfolket. I desember ble ny scene på Orkanger torg åpnet, også det med hjelp fra dugnadsgjengen i Knyken.

TIV Knyken

I desember ble det klart at Toppidrettsveka kommer tilbake til Knyken i 2018!

IMG 2061
Skiføre er alltid et spørsmål på førjulsvinteren. I Knyken har det vært flotte skiforhold for langrenn i desember 2017. I løpet av januar får vi forhåpentligvis i gang mer aktivitet i hoppanlegget og barneskitrekket, og vi håper at alpinanlegget også kan åpne. Flere bilder fra Knyken ser dere ved å følge vår Facebook-side.

IMG 2072
Gjennom denne artikkelen har dere fått et bilde av aktiviteten i Orkdal Idrettslag gjennom 2017. Artikkelen viser noe av alt som skjer i fleridrettslaget vårt. I tillegg kommer naturlig nok all aktivitet internt i de ulike avdelingene, og alt det sportslige som for eksempel våre skihoppere, langrennsløpere, skiskyttere, fotballspillere og håndballspillere presterer gjennom året. I bunnen av all aktivitet ligger en enorm frivillig innsats av alle som driver avdelingene, og av alle som bidrar rundt utøvere og lag. Orkdal Idrettslag er et utrolig godt dugnadslag, og Knykenfolket står fram som det største eksempelet på frivilligheten. 

Frivillighet og dugnadsånd vet vi er avgjørende for et idrettslag. Vi kan likevel ikke få til alt vi ønsker uten hjelp fra våre gode samarbeidspartnere. Det lokale næringslivet er veldig positive til idretten i Orkdal. Det samme er kommunen vår. Takk til alle våre samarbeidspartnere, og en spesiell takk til våre hovedsamarbeidspartnere Orkla Sparebank, Eika, Orkdal Energi, Trønderenergi, Gjensidige Orkla, Coop Orkla Møre og Orkdal kommune. Vi ser fram mot videre samarbeid i året som kommer!

Vi vet at frivilligheten er enorm også hos våre naboidrettslag i Orkdal kommune. Orkdal Idrettslag ønsker alle orkdalinger og alle idrettsvenner et riktig godt nytt år!

 

Frivillighet e konge - Knyken e konge! Lykke til med 2018!


 

 

 

 

 

Våre hovedsamarbeidspartnere

OrklaSparebank RGB liggende Svart

 

eika

 

tronderenergi logo

 

gjensidigeorkla

 

coop orkla moere

 

logo Orkdal kommune

 

orkland energi logo CMYK